Παραιτήθηκαν αιρετοί της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, πάντοτε με ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 85% σε εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2020, αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, απείχαμε με ποσοστό αποχής 96%. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η «εκλογή» δύο αιρετών με 4 και 3 ψήφους αντίστοιχα!

Κατόπιν αυτών, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί αυτονόητο ότι δεν τεκμαίρεται εκλογή αιρετών ούτε προκύπτει δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Οι «εκλεγμένοι» συνάδελφοι σεβόμενοι την προεκλογική τους δέσμευση και τη βούληση του κλάδου υπέβαλλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη παραιτηθεί –  αποσυρθεί από τις ψευτο- εκλογές παρωδία, όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε με τρόπο άκρως αντιδραστικό τη νέα μορφή “ψηφοφορίας”.

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καλεί τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του δοτού “αιρετού”. Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί.

Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Αυτός ο κατήφορος είναι “κτήμα” και “έργο” του υπουργείου παιδείας και της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής .

Τι κι αν «τους χαρίζει ο Αρταξέρξης σατραπείες κι ευνοϊκά τους βάζει στην αυλή του». Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, παραμονεύει και θα είναι αμείλικτος κριτής.

Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.In this article

Join the Conversation