Αναβρασμός στα ΕΛΤΑ της Θεσπρωτίας για την μείωση του προσωπικού

Αφήνουν δεκάδες χωριά με έναν διανομέα

Share

Έντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ της Θεσπρωτίας άλλα και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει ομόφωνη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για μείωση του προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας, η  μείωση του προσωπικού γίνεται με πρόσχημα την εξυγίανση της επιχείρησης και δηλώνουν αντίθετη με την προοπτική αυτή,  επειδή το σχέδιο είναι αναποτελεσματικό και οδηγεί τους διανομείς σε εξόντωση και ρήξη με την κοινωνία 

Επίσης ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας αναφέρει πως η εφαρμογή του σχεδίου ειναι αδύνατη και σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών.  Τονίζουν πως οικισμοί που έχουν ενοποιηθεί, όπως πχ η Γλυκή με την Ποταμιά, εξυπηρετούνται ως αστικά δρομολόγια και τώρα υπολογίζονται ως αγροτικά.

Χαρακτηριστικό ειναι πως στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς, σε περίπτωσή εφαρμογής του σχεδίου, 26 χωριά θα εξυπηρετούνται με μολις έναν διανομέα.  Ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει αυτή την απόφαση και ζητάει την επανεξέταση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το θέμα θα έρθει σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

In this article

Join the Conversation