Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής των τοπικών οργάνων

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον κεντρικό προγραμματισμό, (Απολογισμός Νομαρχιακών Επιτροπών, συνεδριάσεις Οργανώσεων Μελών, εκλογή νέων Συντονιστικών, Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ με θέμα τον απολογισμό της.

Έγινε πλούσια συζήτηση και αναπτύχθηκε προβληματισμός για την σημερινή πολιτική κατάσταση και στα αδιέξοδα που οδηγεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, με αφορμή και την πανδημία. Ο απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα και αποτελεί πλέον κείμενο συζήτησης στις οργανώσεις.

Η οργανωτική ανασυγκρότηση δίνει μια ευκαιρία για δημοκρατική συζήτηση, απολογισμό αλλά και προγραμματισμό. Ταυτόχρονα συμβάλει στην προγραμματική εμβάθυνση, στον διάλογο και το άνοιγμα στην κοινωνία. Στοχεύει στην ανασυγκρότηση ενός σύγχρονου μαζικού αριστερού-προοδευτικού κόμματος που θα εκφράζει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στον τόπο μας.

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, με μια άλλη διακυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πρέπει να εντείνει τη μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση και να συνεχίσει να επιδιώκει τον συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο μια μεγάλη πλειοψηφία στην κοινωνία που θα σταματήσει τον κατήφορο και θα απαλλάξει την χώρα από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, την αλλαγή της κοινωνίας, τον σοσιαλισμό.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις διαδικτυακές μας συνεδριάσεις. Συνεχίζουμε με στόχο την παρουσία μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε καποδιστριακό δήμο. Είναι αναγκαία η κοινωνική γείωση και η διεύρυνση της πολιτικής επιρροής του κόμματος μέσα από την ενεργή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες.

Επιδιώκουμε την συνάντηση ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές αλλά με κοινό προβληματισμό για την συμπόρευση των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών με σκοπό την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων μελλών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 15-2-2021 και το σύνολο των εργασιών με την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής μέχρι 28-2-2021.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να εγγραφούν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε στην ασκούμενη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και αφήνει εκτεθειμένους στην τύχη τους, την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

ΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

In this article

Join the Conversation