Στη βουλή η νόσος των πλατάνων, που συνεχίζει αποψιλώνει Καλαμά και Αχέροντα

Απάντηση Γιώργου Αμυράς, μετά απο ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη

Την πρόληψη και την συνεργασία των φορέων για την ανάσχεση της νόσου χαρακτήρισε ως κυρίαρχο ζήτημα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Τη δημιουργία τοπικών επιχειρησιακών σχεδίων και την συνεργασία όλων των φορέων αλλά και των πολιτών προκειμένου να ανασχεθεί η εξέλιξη της νόσου του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων που έχει γίνει αφορμή να χαθούν χιλιάδες δέντρα σε όλη την χώρα κυρίως όμως στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο έθεσε ως βασικό ζητούμενο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

Ο κ. Αμυράς δήλωσε απόλυτα ενημερωμένος για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στις παραποτάμιες ζώνες (Καλαμά, Λούρο, Αχέροντα κλπ) της ιδιαίτερης πατρίδας του της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι της πρόληψης.

Το θέμα του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είχε τεθεί υπόψη του κ.Αμυρά και από την Π.Ε.Δ Ηπείρου στην πρόσφατη συνάντησή στους στα Γιάννενα.

Ο Υφυπουργός μιλώντας στη βουλή προανήγγειλε μεταξύ άλλων την πρόσληψη 700 ατόμων που θα ενισχύσουν τις δασικές υπηρεσίες υπογραμμίζοντας ότι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 έχει ενταχθεί ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ για δράσεις πρόληψης αλλά και αποζημιώσεις.

Πάντως ο κ. Αμυράς επέμεινε στο ζήτημα της πρόληψης και της συνεργασίας αρμόδιων φορέων , υπηρεσιών και τοπικών κοινωνιών ώστε να να υψωθεί “τείχος προστασίας” για τον μύκητα που έχει αποδεκατίσει χιλιάδες δέντρα στην Ήπειρο και όχι μόνο.



In this article

Join the Conversation