Μπέζας | “Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ε65 αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το λιμάνι”

Σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά απο προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (E65).

Με το νότιο τμήμα (Λαμία- Ξυνιάδα) να βρίσκεται υπό κατασκευή από την ΤΕΡΝΑ και το ενδιάμεσο τμήμα (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) να είναι ήδη σε λειτουργία, η κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα ολοκληρώσει ένα από τα πλέον σημαντικά έργα της χώρας, με το οποίο η Ελλάδα αποκτά σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

«Η απόφαση αυτή θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να στηρίξει την κατασκευή της σημαντικής αυτής υποδομής, η οποία αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου» δήλωσε σχετικά η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της υλοποίησης αυτού του σημαντικού οδικού έργου στην ανάπτυξη των περιοχών που εξυπηρετεί ο αυτοκινητόδρομος.

Το τμήμα Τρίκαλα-Γρεβενά έχει μήκος 70,5 χλμ από τα συνολικά 180 χλμ του Ε65. Θα παρέχει για πρώτη φορά ταχεία και ασφαλή σύνδεση της Αθήνας με τη Δυτική Μακεδονία, θα μειώσει δραστικά τις αποστάσεις και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης μιας ολόκληρης περιοχής που τώρα είναι απομονωμένη.

Ο αυτοκινητόδρομος, διασχίζει ολόκληρη την κεντρική και δυτική Θεσσαλία και βελτιώνει σημαντικά την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών.

Εξαιρετικής σημασίας είναι και η σύνδεση που προσφέρει μεταξύ του λιμανιού της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, το οποίο με τη σειρά του, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα επανασυνδεθεί ακτοπλοικά με τη Συρία και γενικά με λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!