Γκρίνια στην Γλυκή για μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Χόικα

Ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε εχθές για την απόφαση που υπάρχει να δημιουργηθεί εργοστασιο ηλεκτρικης ενεργιας διπλα στο γειτονικό χωριό Χοικα και θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τόσο εμεις όσο και ο Πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Παππάς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την απόφαση κ ενώνουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της Χοικας που αντιτίθενται!

Θεωρούμε λάθος να γίνει ένα τέτοιο έργο-σε απόσταση 500 μέτρων από τον Παιδικό σταθμό Αχέροντα-σε απόσταση 50 μέτρων από κατοικίες-σε ζώνη υψηλής καλλιέργειας -σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από τις Πηγες του Αχέροντα.

Δεν θα είχαμε αντίρρηση να γινόταν σε μη κατοικημένη περιοχή. Περιμένουμε πλήρη ενημέρωση από Ειδικούς Περιβαλλοντολογους για τις επιπτώσεις αυτής της επένδυσης αλλα θεωρούμε λάθος να γίνει κατι τετοιο σε κατοικημένη περιοχή κ κοντα στο φυσικό τοπίο του Αχέροντα!

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν μετρα προστασίας κ αν θα τηρούνται και θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θυσιάσουμε – την ΥΓΕΊΑ μας- το ΦΥΣΙΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ -τις ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ- τον ΤΟΥΡΙΣΜΌ προς όφελος κάποιων ιδιωτών η κάποιων λίγων πιθανών θέσεων εργασίας

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!