Ο απολογισμός του 2020 της ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων

Οι δράσεις

Με την ολοκλήρωση του έτους 2020 θα αναφέρουμε συνοπτικά όσα κατάφερε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  μας να πετύχει  με την καλή συνεργασία  του ΔΣ   και των Συλλόγων  μελών της , παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση από την διασπορά της πανδημίας του covid 19 με οικονομικές επιπτώσεις  σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Κατά την περίοδο που εκδόθηκαν όλα τα ΦΕΚ που αφορούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων σχετικά με το covid 19 ,ενημερώσαμε όλους τους Συλλόγους μέλη μας και συναδέλφους μας .Από το γραφείο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας υπήρξε συνεχής και επεξηγηματική ενημέρωση στα τουριστικά καταλύματα για την εφαρμογή και τήρηση τους , έτσι συμβάλλαμε αποτελεσματικά στη μη διασπορά του ιού Covid 19 καθ ‘όλη τη τουριστική σεζόν .

Με την στήριξη  των Συλλόγων μας  συνεχίζουμε βάση του νόμου 4403/2016 ΦΕΚ 125Α   την διάθεση   καρτέλας ενημέρωσης πελάτη       σε όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία ,ως πλησιέστερη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  με τη μέθοδο της αντικαταβολής  , καταβάλλοντας  κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω των Συλλόγων , της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  και των αρμόδιων υπηρεσιών να εντείνουν τους ελέγχους για  να πείσουμε όλους τους συναδέλφους να προμηθεύονται  τις καρτέλες ενημέρωσης πελάτη  για την σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων τους . Σε συνεργασία με το Σύλλογο Πάργας λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία το γραφείο του Συλλόγου Πάργας από το οποίο έγινε η διάθεση καρτελών στα μέλη .

Παράλληλα με την παραλαβή των καρτελών ο κάθε συνάδελφος προμηθεύετε και την κάρτα μέλους ΣΕΤΚΕ με την οποία του δίνεται η δυνατότητα για αποκλειστικές προσφορές για τις αγορές του σε ένα ευρύ φάσμα συμβεβλημένων εταιρειών. Πρόκειται για εταιρείες από όλη την Ελλάδα που δίνουν, ειδικά  στους κατόχους της «Κάρτας Μέλους ΣΕΤΚΕ», ειδικές προσφορές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τις 30-01-2020  πραγματοποιήθηκε το 20 ο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   ΗΠΕΙΡΟΥ.    « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » στην Ηγουμενίτσα στην αίθουσα «ΠΑΝΘΕΟΝ». Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη  των Συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων της Ηπείρου .

Παράλληλα διεξήχθη με επιτυχία και η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας κατά την οποία βραβεύτηκαν 4 παλαίμαχοι συνδικαλιστές μας , ένας από κάθε Νομό .Θεσπρωτια κ. Ζήγος Χρήστος , Ιωάννινα κ. Έξαρχος Σπυρίδων , Άρτα κ. Γιαννούλας Ιωάννης , Πρέβεζα ( Δήμος Πάργας) κ. Τέσσας Σπυρίδων .Τους αποδόθηκε μια τιμητική αναμνηστική  πλακέτα και ένα αγαλματίδιο του Ξένιου Ζευς ως αναγνώριση της προσφοράς της συνδικαλιστικής  δράσης και συμμετοχής τους στον κλάδο του τουρισμού . Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας , με δώρο στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί ένα ταξίδι στην Ιταλία , προσφορά της εταιρείας VENTOURIS FERRIES από το  γραφείο ‘’MILANO TRAVEL “ κ. Σπύρου Μπαλάσκα  .

Μέσω  της   ιστοσελίδας της  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  μας www.tripto-epirus .gr   παρέχουμε ενημέρωση στα μέλη μας και προβολή της Ηπείρου και  των επιχειρήσεων τους .

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας με δική της πρωτοβουλία και συντονισμό προσκάλεσε διάφορες εκπομπές για τουριστική προβολή , στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η εκπομπή «ΦΛΕΡΤ» της ΕΡΤ , γυρίσματα έγιναν σε περιοχές της Θεσπρωτίας τα οποία οργάνωσε και συντόνισε ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας κ. Ζήγος Χρήστος .

Παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ και εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια για θέματα προβολής της Ηπείρου και προώθησης και επίλυσης προβλημάτων του κλάδο έχουν γίνει από τον Πρόεδρο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας κ. Ζαρκάδα Ελευθέριο και τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Ζήγο Χρήστο .

Το ΔΣ μας συμμετείχε   σε όλες τις συνελεύσεις   των Συλλόγων , σε  συνέδρια , ημερίδες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις σχετικά με τον τουρισμό θέτοντας τις απόψεις μας καθώς και στις Περιφερειακές  Επιτροπές Τουρισμού , και Διαβούλευσης με τους εκπροσώπους μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μας διενέργησε  επιτυχημένες συνεδριάσεις σε όλη την Ήπειρο σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους  στις οποίες υποβλήθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις για επίλυση  σοβαρών προβλημάτων του κλάδου . Ο Γενικός Γραμματέας  της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας κ.Μπόλοσης Σπυρίδων  συμμετέχει   στο ΔΣ της ΣΕΤΚΕ με την ιδιότητα  του Αναπληρωτή Ταμία.

Από το γραφείο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ παρέχουμε πληροφορίες στους συναδέλφους για θέματα τουρισμού , νομικές συμβουλές σε συνεργασία με τον Νομικό μας , γραμματειακή  υποστήριξη σε όλους τους Συλλόγους μέλη μας . Δίνουμε ευρεία δημοσιότητα για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στηρίζουμε τους συναδέλφους στη συμπλήρωση των δελτίων και σύνταξη των συμβάσεων .

Επίσης έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό , μια μεγάλη  βάση δεδομένων στο γραφείο μας  με πλήρη  στοιχεία ξένων ταξιδιωτικών πρακτορείων , η οποία είναι στη διάθεση των μελών μας για αποστολή αλληλογραφίας

Έχουμε ενεργή συμμετοχή  στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας διαφημίζοντας   τα μέλη μας μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας .

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διεκπεραιώθηκαν 80   εξερχόμενα έγγραφα  και 120   εισερχόμενα έγγραφα από διάφορους φορείς τα οποία έχουν προωθηθεί σε όλους τους Συλλόγους  .

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίζουμε και να  παρέχουμε λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων μας είτε μέσω του γραφείου της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας είτε μέσω των εκπροσώπων και των Συλλόγων που έχουμε σε όλη την Ήπειρο.

In this article

Join the Conversation