Στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους στην Εγνατία οδό

Με αφορμή την διαβίβαση του προγράμματος επισκέψεων των υποψηφίων παραχωρησιούχων που έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τρίωρες στάσεις εργασίες πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό με αφορμή την διαβίβαση του προγράμματος επισκέψεων των υποψηφίων παραχωρησιούχων που έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του περί αδυναμίας συντήρησης του οδικού άξονα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τον Υπουργό σε συνάντηση προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του και υποστηρίζει ότι η υποβάθμιση του οδοστρώματος της Εγνατίας έγινε με ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ.

Με ευθύνη του ταμείου δεν προχώρησε η κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και διακόπηκε ο εν εξελίξει διαγωνισμός για υλοποίηση ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων.

«Σχετικά με τις ανάγκες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα στα παλιά τμήματα της οδού, που προφανώς τα αναφέρετε ως προβληματικά, όπως καλά γνωρίζετε τα τελευταία δέκα χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς έπαιρνε το σύνολο των εσόδων από τα διόδια του άξονα, με την πλήρη ανοχή του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου. Προφανώς, υπό αυτές τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες η Εγνατία οδός Α.Ε. μπορούσε να κάνει μόνο στοιχειώδη συντήρηση, όχι ως αποτέλεσμα της ανικανότητας του Δημοσίου, αλλά ως αποτέλεσμα της ‘ανικανότητας’ των πολιτικών ηγεσιών να αντισταθούν στις παράλογες απαιτήσεις της τράπεζας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.In this article

Join the Conversation