Μπιάγκης | “Στέλνουν Κερκυραίους για εμβολιασμό στη Παραμυθιά”

Ερώτηση του βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα προβλήματα της διαδικασίας των εμβολιασμών στην Κέρκυρα.

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διαδικασία των εμβολιασμών στην Κέρκυρα.

Στην Κέρκυρα των 120.000 κατοίκων, των 106 διάσπαρτων χωριών και του τεράστιου και άσχημου οδικού δικτύου, λειτουργούν ως εμβολιαστικά Κέντρα το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και τα Κέντρα Υγείας Πόλης και Αγίου Μάρκου που βρίσκονται στο κέντρο του νησιού, χωρίς να έχουν μεριμνήσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε βορρά και νότο του νησιού.

Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού είναι αναγκασμένοι προκειμένου να εμβολιαστούν, να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Ειδικά για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 60-64, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα υποδεικνύει στους πολίτες το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, ενώ σε αρκετούς κατοίκους της νότιας Κέρκυρας την Παραμυθιά, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν πλοίο για τη μετάβασή τους στην απέναντι ηπειρωτική ακτή. Αυτό συνεπάγεται τεράστιες δυσκολίες και ταλαιπωρία.

«Το εγχείρημα του εμβολιασμού αποτελεί το μοναδικό παράθυρο διαφυγής από την κρίση της πανδημίας και δε μπορεί να διακυβεύεται η επιτυχία του από άστοχους σχεδιασμούς και χειρισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Στην παρούσα κατάσταση κρίνεται αναγκαία, η άμεση λειτουργία ως εμβολιαστικών κέντρων, όλων των Κέντρων Υγείας του νησιού, καθώς μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αδυνατεί, υπό τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, να πραγματοποιήσει το ταξίδι που απαιτείται για να εμβολιαστεί. Παράλληλα, θα έπρεπε σε συνεργασία με τους Δήμους και το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” μια σημαντική μερίδα συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να χαίρουν βοηθείας για τη μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα».In this article

Join the Conversation