Κλείσιμο των σχολείων ζητα η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση

Επανειλημμένα ο κλάδος μας έχει απαιτήσει τη λήψη μέτρων για προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών: επαναλαμβανόμενα τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, μέτρα αραίωσης των μαθητών, πρόσληψη εκπαιδευτικών και αξιοποίηση διαθέσιμων αιθουσών και χώρων, πρόταξη του μαζικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών (ειδικά αυτών που είναι άνω των 55 είναι πάρα πολλοί στην περιοχή μας), και καθαριότητα από επαρκές και μόνιμο προσωπικό, δρομολόγια του ΚΤΕΛ με όχι μεγάλο αριθμό επιβατών.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ελλιπή μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι εκκλήσεις μας για λήψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων δεν εισακούονται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Λίγες μέρες πριν, η αρμόδια υπουργός δήλωσε: «εκείνο που έχει σημασία είναι να τηρούνται υποδειγματικά τα μέτρα και ειδικά στα σχολεία». Με υποδειγματικό τρόπο αποκρύπτονται οι ευθύνες τους και επιρρίπτονται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα προτείναμε το κλείσιμο των σχολείων. Αλλά επειδή δεν αντέχουμε να μετατοπίζεται μονίμως η ευθύνη στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών, επειδή δεν αντέχουμε να αποτελούμε κόστος ή πιθανά νούμερα για μετρήσεις αλλά ανθρώπινες ζωές, επειδή τα κρούσματα στα σχολεία και στο νομό μας πληθαίνουν ανησυχητικά, καλούμε τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων, μέχρι να προκύψουν ασφαλείς όροι λειτουργίας τους.In this article

Join the Conversation