Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Συνοδευμένοι απο τον Β. Γιόγιακα, καθηγητές λοιμοξιωλογους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα, καθώς και το Νοσοκομείο Φιλιατών, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κοτσιώπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, καθηγητές λοιμοξιωλογους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στόχος της επίσκεψης όπως τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος να εξεταστεί η επιχειρησιακή και τεχνική ετοιμότητα των νοσοκομείων, η οποία όπως δήλωσε είναι σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της παν των νυν νουδημίας. Ο κ. Κωτσιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς “πρέπει όμως να εμβολιαστεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού για να είμαστε όλοι ασφαλείς “, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο γενικός γραμματέας ξεναγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσηλευτικού ιδρύματος πού ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Ιανουαρίου και πλέον έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ covid, για να καλύψει τις ανάγκες της Θεσπρωτίας, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Η πληρότητα της μονάδας λοιμωδών του ίδιου νοσοκομείου ανέρχεται στο 40% ενώ όπως διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας ούτε τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δέχονται μέχρι στιγμής ιδιαίτερη πίεση.

Έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τα υγειονομικά μέτρα απηύθυνε τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασιλης Γιόγιακας.

Απο την ΕΡΤIn this article

Join the Conversation