Ευθύνες σε κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το κόκκινο του νομού

Ανακοίνωση

Σημαντικά λάθη και σοβαρές παραλείψεις, οδήγησαν στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσπρωτία, με αποτέλεσμα η περιοχή να τεθεί σε καθεστώς αυστηρών απαγορεύσεων στην κυκλοφορία και στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων. Πως όμως φθάσαμε σε αυτό το σημείο, όταν η Θεσπρωτία μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της Ευρώπης που είχε πολύ μικρό πανδημικό φορτίο;

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι σημαντικές, καθώς είχε αφήσει την περιοχή μας κυριολεκτικά στην τύχη της. Καμία μέριμνα για την ενίσχυση των υποδομών, του εξοπλισμού και τη στελέχωση των μονάδων δημόσιας υγείας. Κανένα ειδικό μέτρο για την επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών. Κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Αντ΄ αυτού, ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής πρωτοστατούσε σε κάθε προσπάθεια χαλάρωσης των μέτρων. Από το άνοιγμα των συνόρων, έως την απελευθέρωση των μετακινήσεων για λόγους ψυχαγωγίας, χόμπυ κ.τ.λ., μεταφέροντας το μήνυμα της γνωστής κυβερνητικής ανεμελιάς και στη Θεσπρωτία.

Από κοντά και οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, οι οποίες στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη ΝΔ. Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την τήρηση των μέτρων, καμία προειδοποίηση για τον επερχόμενο κίνδυνο, αν και το καμπανάκι είχε ηχήσει μέρες πριν. Θα ζητήσουν άραγε συγνώμη όλοι αυτοί για τη στάση τους, από τους συμπατριώτες που ασθενούν και ταλαιπωρούνται και από τους επαγγελματίες και εργαζομένους που πλήττονται από το lockdown; Έχουν τη στοιχειώδη πολιτική ευθύνη για να το πράξουν αυτό;

Απέναντι σε αυτή την κυβερνητική και αυτοδιοικητική ανευθυνότητα, οι Θεσπρωτοί σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές ας πράξουν το καθήκον τους. Πιστή τήρηση των υποδείξεων της επιστημονικής κοινότητας, πειθαρχία στην εφαρμογή των μέτρων και υπομονή, ώστε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την δύσκολη κατάσταση.

Η ώρα της απόδοσης των ευθυνών θα έρθει μετά. Και εκεί θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!