Κλείσιμο του 1ου δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς ζητάει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Ανοιχτή επιστολή

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, μετά από έκκληση των γονέων, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει την έντονη ανησυχία τους και την ένστασή τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων μετά την ένταξή του Νομού Θεσπρωτίας στην ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή της κόκκινης ζώνης και το πρόσφατο περιστατικό Covid-19 που καταγράφηκε στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς.

Κατά τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας τα μικρότερα παιδιά αντιμετωπίζονταν από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους ως ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα μεταδόσεων, καθώς κατέγραφαν μικρή επιρροή συγκριτικά με τους εφήβους και τους ενηλίκους στη διασπορά του κορωνοϊού. Το τρίτο κύμα, όμως, έφερε ανατροπές, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι ιοί εξελίσσονται, με αποτέλεσμα οι βεβαιότητες να μετατρέπονται σε ενδοιασμούς.

Με πρόσφατη επιστολή ο Σύλλογός μας έκανε έκκληση προς την Διεύθυνση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας να μεσολαβήσουν στον ΕΟΔΥ για την διενέργεια περισσοτέρων τεστ σε δασκάλους, μαθητές αλλά και στις οικογένειές τους, όταν αυτό κατά περίπτωση κρίνεται απαραίτητο.

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τη γνώμη του συνόλου των γονέων ότι η αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ και θα πρέπει να διαρκέσει για όσο η περιοχή μας βρίσκεται στο “κόκκινο”, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Για όσο καιρό απαιτηθεί να συνεχίσουμε με τη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς, μαθητές και τους συμπολίτες μας το τέλος αυτής της περιπέτειας να μας βρει όλους υγιείς και ακόμα πιο δυνατούς.

Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!