Το τοπικό ΚΚΕ (μ-λ) για την απεργία πείνας Κουφοντίνα

Ανακοίνωση

Η εκδικητική μανία κυβέρνησης – ΗΠΑ σημαδεύει το λαό

Κυβέρνηση και ΗΠΑ σπρώχνουν στον θάνατο τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος αποφάσισε, εκτός από απεργία πείνας, να προχωρήσει και σε απεργία δίψας η οποία κρατάει πλέον 6 μέρες . Να μην επιτρέψουμε την εξόντωσή του!

Η κυβέρνηση των «εξαπατημένων», η κυβέρνηση-εκπρόσωπος των κηφήνων της αστικής τάξης που τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν την ώρα που ο λαός υποφέρει, η κυβέρνηση-υπηρέτης των Αμερικάνων δολοφόνων των λαών, γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη για την νεολαία, τους εργαζόμενους και τον λαό.

Όπως έφτιαξε νόμο μόνο και μόνο για να στερήσει τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα, σπρώχνοντάς τον να τα διεκδικήσει με απεργία πείνας, έτσι θα λειτουργήσει και για όποιον άλλον θέλει να εξοντώσει. Στέλνει μήνυμα ότι θα πατάξει όποιον της μπει στο μάτι.

Σε ένα μίγμα κυνισμού και θρασυδειλίας, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρύψει (έως και να κάνει ανεκτή) την πρόθεσή της να εξοντώσει τον Δ. Κουφοντίνα, πίσω από τις σοβαρές διαφωνίες και ενστάσεις που έχουν εκφραστεί  από τον προοδευτικό κόσμο σχετικά με τη δράση της 17Ν.

Σε μια περίοδο που οι βάρβαρες ορδές της αστυνομίας επιτίθενται άγρια κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών, βασανίζουν δημόσια όποιον διαμαρτύρεται και ποδοπατούν όποιον κινείται, ο θάνατος ενός απεργού πείνας θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και ένα ακόμη κρίκο στις αλυσίδες που χαλκεύει  το σύστημα .

Από πλευράς του συστήματος και της κυβέρνησής του, αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, ο λαός να βρίσκεται καθημερινά έκθετος στην πανδημία, χωρίς πραγματικά μέτρα προφύλαξης… Με τα Νοσοκομεία και το σύστημα περίθαλψης ν’ απαξιώνονται συνεχώς… Με εργασιακούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ν’ αποτελούν πραγματικές υγειονομικές βόμβες… Και την ίδια στιγμή να ποινικοποιούνται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, όπως αυτές της 17ης Νοέμβρη, της απεργίας της 26ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη, ως «μέσα διασποράς του ίου»!

Παρά την κάθετη διαφωνία μας, με την ιδεολογική και πολιτική στάση και δράση του Δ. Κουφοντίνα, ως ΚΚΕ(μ-λ) καλούμε το λαό και τη νεολαία, με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, να αποτρέψουμε τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει ήδη αποδείξει ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για κινητοποίηση που δεσμεύει αυτούς που την καλούν και εμπνέει αυτούς που καλούνται.

  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα.
    Κανείς νεκρός απεργός πείνας




In this article

Join the Conversation