Τα είπαν Καραγιάννης και πρόεδροι κοινοτήτων για τις μονάδες καύσης βιομάζας

Μετα απο αίτημα των προέδρων

Συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο Προδρομίου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Παραμυθιάς, Προδρομίου, Ζερβοχωρίου και Χόικας, με μέλη των τοπικών συμβουλίων, καθως και με τον πρόεδρο του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καράγιαννης, μετά από αίτημα των προέδρων, για το θέμα των μονάδων παραγωγής ενέργειας απο βιομάζα.

Ο δήμαρχος Σουλίου, σημείωσε μεταξυ άλλων πως δεν είναι αρνητικός στις μονάδες εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας, αρκεί να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και να υλοποιηθούν με βάση ότι οριζει η κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση και όχληση ούτε του περιβάλλοντος ουτε των κατοίκων παρακείμενων περιοχών..

Ενημέρωσε πως εχει ζητήσει από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου Δ. Μακεδονίας, ενημέρωση για το πόσες συνολικα μοναδες εχουν παρει άδεια καθως και οτι ζήτησε να εξεταστεί αν χρειάζεται επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων με τα σημερινά δεδομένα, καθώς οι εγκρίσεις για τις επενδύσεις έχουν δοθεί το 2016 και το 2017, τονίζοντας πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ευρεία διαβούλευση, κάτι που δεν είχε τότε  πραγματοποιηθεί.




In this article

Join the Conversation