Στο 100% η πληρότητα στη μονάδα λοιμωδών του νοσοκομείου Φιλιατών

13 ασθενείς

Στο 100% της επαυξημένης δυναμικότητάς της λειτουργεί η Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου Φιλιατών, με 13 ασθενείς να νοσηλεύονται. Η δυναμικότητα της Μονάδας Λοιμωδών ήταν αρχικά για 9 νοσηλευόμενους και στη συνέχεια αύξησε τη δυναμικότητά της κατά 4 κλίνες. 2 ακόμα άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της ως ΜΕΘ Covid στις 19/02/2021, στη νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών (δυναμικότητας δύο κλινών) έχουν νοσηλευτεί τρεις ασθενείς εκ των οποίων ο πρώτος έχει λάβει ήδη εξιτήριο μετά από νοσηλεία 13 ημερών.

Από τους δύο που παραμένουν νοσηλευόμενοι ο ένας είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ενώ ο δεύτερος υποστηρίζεται με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου (HFO).

Το Νοσοκομείο Φιλιατών, μπορεί να πρόκειται για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο, όμως στη ΜΕΘ εφαρμόζονται όχι μόνο όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ αλλά και τα πιο καινοτόμα που έχει αποδειχθεί από τις μελέτες-βιβλιογραφία ότι έχουν θετική επίδραση στον βαρέως πάσχοντα ασθενή που νοσεί από τον ιό SARS-COV-2, όπως χορήγηση πλάσματος από συμβατούς αναρρώσαντες δότες, χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων αλλά και τακτική εναλλαγή θέσεων-τοποθέτηση σε πρηνή θέση.In this article

Join the Conversation