Μήνυμα Μπραΐμη για την ημέρα της γυναίκας

Στις δύσκολες προκλήσεις που βιώνουμε σε καθημερινή βάση, επιβάλλεται να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλες αυτές τις γυναίκες που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή»

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις Γυναίκες. Στις υπέροχες γυναίκες που αγωνίστηκαν για να έχουμε ίσα δικαιώματα στην ψήφο, την εργασία και την έκφραση. Από την Marie Curie, την Μελίνα Μερκούρη, την Simone de Beauvoir και την Coco Chanel μέχρι την Kamala Harris, την Ashley Graham και την Κική Δημουλά, οι γυναίκες κατακτούν περήφανα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό «γίγνεσθαι», και «επανδρώνουν» με πυγμή ηγετικές θέσεις και λειτουργήματα σε κάθε γωνιά της γης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να αναγνωρίσουμε την προσφορά των γυναικών στον κόσμο. Στις δύσκολες προκλήσεις που βιώνουμε σε καθημερινή βάση, επιβάλλεται να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλες αυτές τις γυναίκες που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και εργάζονται με ζήλο αψηφώντας τους κινδύνους, στις γιατρούς, τις νοσηλεύτριες, τις καθαρίστριες, τις φαρμακοποιούς, τις πωλήτριες, τις ταχυδρόμους, τις δημοσιογράφους.

Γυναίκες που δουλεύουν σκληρά με ταπεινότητα και σφίγγουν τα δόντια, και γυναίκες που σπάνε τη σιωπή τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους να μιλήσουν και να αφυπνίσουν.

Σε όλες αυτές τις Γυναίκες που εμπνέουν, και στην κάθε μια από σας ξεχωριστά, εύχομαι χρόνια πολλά!



In this article

Join the Conversation