O σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων για το ζήτημα των μονάδων ενέργειας με βιομάζα

Nα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και η κείμενη νομοθεσία. Να πραγματοποιηθεί ευρεία διαβούλευση, με την συμμετοχή κατοίκων, αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων.

O Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού του Δήμου Σουλίου, με αφορμή το ζήτημα των εγκαταστάσεων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα, δηλώνει:

  1. Δεν είμαστε αρνητικοί σε καμία επένδυση, αρκεί να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και η κείμενη νομοθεσία.
  2. Συμπορευόμαστε με την Δημοτική Αρχή Σουλίου και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των περιοχών όπου έχουν αδειοδοτηθεί οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα και οι οποίοι ζητούν να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και η κείμενη νομοθεσία.
  3. Ζητούμε σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση, να πραγματοποιηθεί ευρεία διαβούλευση, με την συμμετοχή κατοίκων, αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων.

Ο Δήμος Σουλίου είναι μια περιοχή με εξαιρετικό φυσικό πλούτο, με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές τόσο από τον τουρισμό όσο και από τον πρωτογενή φορέα και οποιαδήποτε επένδυση πραγματοποιείται θα πρέπει να διαφυλάσσει τόσο τα παραπάνω, όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.



In this article

Join the Conversation