Ομόφωνα ο ΦΟΔΣΑ προχωρά στη δοκιμαστική λειτουργία των σταθμών μεταφορτωσης

Στην συμερινή του συνεδρίαση

Και τελικά επήλθε συμφωνία για την λειτουργία των ΣΜΑ. Ένα θέμα που άνοιξε στις αρχές φθινοπώρου και πέρασε από σαράντα κύματα τελικά έκλεισε καθώς οι εκπρόσωποι όλων των δήμων της Ηπείρου συμφώνησαν σε αυτό που εξ αρχής έμοιαζε ως το πλέον φυσικό.

Στην δοκιμαστική λειτουργία δηλαδή των Σταθμών Μεταφόρτωσης για ένα χρόνο και με βάση τα πραγματικά κόστη που θα προκύψουν να ετοιμαστεί ο διαγωνισμός ο οποίος δεν θα έχει βάθος την δεκαετία αλλά ένα μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο δρόμος για την συμφωνία και την συναίνεση άνοιξε μετά την απόρριψη της απόφασης για τον πολυετή διαγωνισμό από την Αποκεντρωμένη. Η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ θέλησε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όμως τελικά πρυτάνευσε η λογική και η θέληση να κλείσουν τα μέτωπα που είχαν προκληθεί από την αρχή λειτουργίας του ενιαίου ΦΟΔΣΑ.

Κι αυτό τελικά επιτεύχθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου παρά τις αρχικές αντεγκλήσεις για επιμέρους ζητήματα τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία για ένα χρόνο.In this article

Join the Conversation