Κάτσης | Στο έλεος εισπρακτικών 35.000 αγρότες λόγω οφειλών στην πρώην ΑΤΕ

Eρώτηση προς τους υπουργούς οικονομικών και αγροτικής ανάπτυξης

Eρώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες και συνεταιρισμοί λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ

Eρώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η Όλγα Γεροβασίλη – Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες και συνεταιρισμοί λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν τις συνθήκες απόγνωσης, που λόγω της μηδενικής μέριμνας ή ρύθμισης από την κυβέρνηση, βιώνουν πάνω από 35.000 αγρότες, φυσικά πρόσωπα και αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιτίας των «κόκκινων δανείων» ύψους 1,5 δισ. (που μαζί με τον εκτοκισμό αγγίζουν τα 4 δισ.), τα οποία είχαν χορηγηθεί, κυρίως, από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Επιπλέον σύμφωνα και με πρόσφατες καταγγελίες του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης αλλά και πολλών άλλων αγροτικών συλλόγων της χώρας, δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρίες καλούν αγρότες, είτε τηλεφωνικά είτε με επιστολές, για τα χρέη που έχουν από παλιά δάνεια από την πρώην ΑΤΕ, ζητώντας άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών τους. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγροτών-οφειλετών με χρέη και σε άλλους πιστωτές με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ρυθμίσεις του κάθε φορέα να οδηγούν τους οφειλέτες σε έναν φαύλο κύκλο δόσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στην απώλεια της ρύθμισης.



In this article

Join the Conversation