Οι γυναίκες του Σουλίου και ο Μάρκος Μπότσαρης στην νέα επετειακή σειρά γραμματοσήμων για τα 200 χρόνια από το 1821

Περιλαμβάνει τέσσερα ιστορικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών

Με μια νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την αφοσίωση, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Περιλαμβάνει τέσσερα ιστορικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και πρόκειται για τη 2η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων μέσα στο 2021 αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους, που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν γραμματόσημα ανήμερα της εθνικής επετείου και ανοίγουν, συμβολικά, την 25η Μαρτίου 2021, το Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών, στην οδό Αιόλου 100 στην Ομόνοια, από τις 9:00 έως 13:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εκεί πρώτοι την αναμνηστική σειρά και τα προϊόντα της και να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, καθώς και με το χρονολογικό σήμαντρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2021, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.

Η Σειρά «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» χαρακτηρίζεται και από ακόμα μία πρωτοτυπία: εκτός από τα φιλοτελικά της προϊόντα συνοδεύεται από μία πλούσια συλλογή επιχειρηματικών δώρων: επίχρυσα και επάργυρα γραμματόσημα, κάδρα, press papier από φυσητό γυαλί και πολυτελείς κασετίνες με τα πλοία του Αγώνα γίνονται η ιδανική λύση για δώρα διαχρονικά, πρωτότυπα και συλλεκτικά. Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.

Τα ιστορικά έργα που αναπαριστώνται στη σειρά γραμματοσήμων είναι: «O πατριωτικός όρκος των Ελλήνων» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο ηρωισμός των γυναικών του Σουλίου» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Eπιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» Jean Charles Langlois (1789-1870) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών και «Ό Όρκος» Διονύσιος Τσόκος (1814/20- 1862) Ελαιογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Ζωγραφικών.

Κυκλοφορούν στις 25 Μαρτίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 24 Μαρτίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:
-Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας,
-Αριθμημένοι εδικοί αναμνηστικοί φάκελοι
-Αριθμημένα τευχίδια
-Αριθμημένα λευκώματα σειράς

Τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται:
• από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop των ΕΛΤΑ, στο https://tinyurl.com/elta2503
• από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 Αθήνα)
• από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα

Σημειώνεται ότι οι συλλέκτες μπορούν να σφραγίσουν τα αντικείμενά τους την 25η Μαρτίου και τις 09.00 έως τις 13.00 στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών (Αιόλου 100, Ομόνοια). Εναλλακτικά, να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και έως τις 9/4/2021 για να λάβουν αποτύπωμα του χρονολογικού σημάντρου. Να σημειώνεται στον φάκελο αποστολής η ένδειξη «Φιλοτεχνικά αντικείμενα».In this article

Join the Conversation