Η επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων ενεργείας με βιομάζα για τα πανό σε αρχαιολογικούς χώρους και τα σχόλια που ακολούθησαν

Ανακοίνωση

Αξιότιμοι συμπολίτες, προς διασαφήνιση των γεγονότων και τυχόν παρερμηνείες που προέκυψαν με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση σε τοπικό μέσο, καθώς και σχόλια που ακολούθησαν συντάσσουμε το παρακάτω κείμενο.

Αποτελούμε την επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιορευστών Προδρομίου Χόικας. Ένα μωσαϊκό ανθρώπων με ποικίλες και διαφορετικές ιδεολογίες αλλά με έναν κοινό σκοπό: να αποτρέψουμε το κακό που είναι προ των πυλών. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες του Δήμου Σουλίου και ζητάμε τη στήριξη σας. Θεωρούμε απαράδεκτες κάθε είδους προσωπικές λεκτικές επιθέσεις σε κάθε μέλος που υπερασπίζεται την κίνηση της ομάδας μας.

Ορμώμενοι από ένα γεγονός που απασχολεί την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι στα πλαίσια του αγώνα και περαιτέρω διάδοσης του στο ευρύ κοινό επιστρατεύουμε όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτουμε. Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, την δια ζώσης ενημέρωση (τηρώντας τους κανόνες που επιβάλει ο Covid-19) ,την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων και της δημοτικής αρχής με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων, τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, τις διαδικτυακές αναρτήσεις μέσω του προσωπικού μας λογαριασμού στο facebook, αλλά και των τοπικών σελίδων ενημέρωσης όλης της Ηπείρου, τις οποίες και ευχαριστούμε. Προχωρήσαμε επίσης και στην ανάρτηση πανό σε εμφανείς τοποθεσίες σε όλη την επικράτεια του δήμου Σουλίου για επιπλέον δημοσιοποίηση του θέματος προς κάθε κατεύθυνση.

Ακόμη και αν κάποιοι κάτοικοι εξέφρασαν προβληματισμό γύρω από το θέμα της ανάρτησης πανό σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π. θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ακριβώς επειδή σεβόμαστε αυτούς τους χώρους και το περιβάλλον, οι αναρτήσεις έγιναν στιγμιαία και συμβολικά για να αναδείξουν ακόμη και σε αυτό το επίπεδο τι διακυβεύεται αν επιτρέψουμε να περάσει η περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας και των ζωών μας.

Μοναδικό ατόπημα που μπορεί να μας προσάψει κανείς είναι ο αυθορμητισμός λόγω υπερβάλλοντα ζήλου που σε αρκετές όμως περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίος. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. Δεν σκεφτήκαμε πως η είσοδός μας στο κάστρο της Αρχαίας Ελαίας μέσω πρόχειρης υπάρχουσας αυτοσχέδιας εισόδου εντός του αρχαιολογικού χώρου θα δημιουργούσε τέτοιου είδους αναστάτωση σε ορισμένους συνδημότες μας.

Επισημαίνουμε πως στόχος μας είναι η συσπείρωση σε έναν κοινό αγώνα και όχι ο διχασμός.

Ευχαριστούμε τους πολλούς συνδημότες που συντάσσονται καθημερινά στον ανιδιοτελή αγώνα μας και δεσμευόμαστε πως οι παρεμβάσεις και οι προσπάθειες μας θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα. Μόνο ενωμένοι θα βγούμε νικητές!

Η επιτροπή αγώνα πολιτών Δήμου Σουλίου κατά των μονάδων
In this article

Join the Conversation