Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την 25η Μαρτίου

.

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο αγώνας για ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, δε σταμάτησε με την απαρχή της γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, αλλά συνεχίστηκε στους αιώνες που ακολούθησαν.  Στο πέρασμα των χρόνων εμπλουτίστηκε με νέα αιτήματα που αφορούσαν την προάσπιση της Δημοκρατίας, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και πολλά άλλα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες που ακολούθησαν, το μήνυμα του ᾽21 ανασύρονταν από την ιστορική συνείδηση του λαού μας, και του έδινε δύναμη. Ένα μήνυμα που λέει ότι εκεί που όλα μοιάζουν να είναι μάταια και προδιαγεγραμμένα, ο λαός μας είναι ικανός να ορθώνει το ανάστημα του, παίρνοντας την ιστορία στα δικά του χέρια.

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η κοινωνία μας βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες μιας πανδημίας που μας πλήττει πάνω από έναν χρόνο, παίρνουμε δύναμη από τη συλλογική μας μνήμη, ώστε να κερδίσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια, και να υπερβούμε τα αδιέξοδα του σήμερα.



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!