Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Υπουργείο Παιδείας με μια νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο η οποία έγινε γνωστή, σε κάποιους το Σαββατοκύριακο και στους περισσότερους τη Δευτέρα, 29/3 το πρωί, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα αδιάθετα εμβόλια για τον Covid-19. Μάλιστα, η εγκύκλιος έχει ως καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.!!

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να στήνει επικοινωνιακό πανηγύρι. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί (!), εμφανίζεται να προχωράει τον εμβολιασμό και στους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Ο εμβολιασμός για τον οποίο κάνουμε λόγο αυτή τη στιγμή, θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν! Δηλαδή θα είναι για λίγους εάν και εφόσον…

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι όποιοι εμβολιασμοί γίνουν, θα γίνουν με αδιάθετα εμβόλια, γεννά μια σειρά ερωτήματα: θα γίνονται στις περιοχές που περισσεύουν εμβόλια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιδημιολογική επιβάρυνση των περιοχών, με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή, κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στο ουσιαστικό ζήτημα δηλαδή στην ανάγκη οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν και μάλιστα τώρα, στη διάρκεια της
σχολικής περιόδου. Αυτό είναι σήμερα αναγκαίο μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει ένα χρόνο τώρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο παίζουν με την υγεία μας αλλά στήνουν και ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:
• Να δοθεί άμεση παράταση για την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων όσων συναδέλφων επιθυμούν να εμβολιαστούν.
• Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.



In this article

Join the Conversation