Αντιδημοκρατική μεθόδευση καταγγέλλει η ΕΛΜΕ για το υπηρεσιακό συμβούλιο

Ανακοινωση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, εκφράζει την ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία του μετά την τελευταία πράξη αυταρχισμού του υπουργείου παιδείας να διορίσει εκπαιδευτικούς στα υπηρεσιακά συμβούλια, σε θέσεις που ο κλάδος εξέλεγε εκπροσώπους του
με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση πραγματοποιήθηκε και στον νομό Θεσπρωτίας με την πράξη ανασυγκρότησης του υπηρεσιακού συμβουλίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ιστορική πορεία του κλάδου μόνο σε περιόδους δικτατορίας καταστρατηγήθηκε το δικαίωμα εκπροσώπησής μας στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Κατόπιν αυτών, καλούμε τους συναδέλφους μας που διορίστηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο να ευθυγραμμιστούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να υποβάλουν άμεσα την παραίτησή τους.

Να μην συμπράξουν σε αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές επιλογές και πρακτικές. Να μην συναινέσουν στην φαλκίδευση και ναρκοθέτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Δεν τους ταιριάζει ο ρόλος του δοτού αιρετού που δεν νομιμοποιείται στην συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Σε διαφορετική περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα της όσων «αιρετών» δεν παραιτηθούν.

Ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εξελέγησαν το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία, όπως άλλωστε συνέβη σε κάθε άλλο κλάδο εργαζομένων.In this article

Join the Conversation