Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Αγ. Δονάτου + Χειροτονία πρεσβυτέρου

Φωτογραφίες

Σήμερα  εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως,  Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς τελέσθηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των εφημερίων του Ιερού Ναού και συμπροσευχομένου εκ του Ιερού Βἠματος του Αρχιερατικού Περιφερείας Κεραμίτσας πρωτ/ρου π. Γεωργίου Μπασαριά, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών και τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγήν της εξάπλωσης του κορωνοϊού,  όπως προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

Μετά τον Όρθρο έγινε η περιφορά του τιμίου Σταυρού από τους ιερείς εντός του Ιερού Ναού προς προσκύνηση και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας έγινε η τελετή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού όπου και διεμοίρασε άνθη εις τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Λάμπρου Μούτσιου, υπηρετούντος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κεραμίτσας.

Ο Σεβασμιώτατος από του ιερού βήματος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στον νεοχειροτονηθέντα Ιερέα να είναι άξιος στην ιεροσύνη του και καλή διακονία εις το Άγιον Θυσιαστήριον του Χριστού μας.

In this article

Join the Conversation