Τα είπαν οι κυνηγοί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

.

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Αμυρά.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε μία ατζέντα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και αρμοδιότητας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, που σχετίζονται με την άσκηση της θήρας, αλλά και με τη λειτουργία των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πρώτιστο ζήτημα για την Ε’ ΚΟΗ, όπως αναφέρθηκε, είναι η παράταση της άσκησης θήρας στον Αμβρακικό, καθώς παρήλθε το διάστημα του ενός έτους της παράτασης. Παράλληλα, η Ε’ ΚΟΗ επανέφερε το αίτημα να επιτραπεί η άσκηση της θήρας σε μία ακόμη ζώνη (περιοχή Βίγλας), για το οποίο αίτημα έχουν εισηγηθεί θετικά οι αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Η διοίκηση της Ε’ ΚΟΗ έθεσε υπόψιν του κ. Υφυπουργού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκάλεσαν οι αποφάσεις περιορισμού των μετακινήσεων για την άσκηση θήρας, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, καθώς δεν εκδόθηκαν χιλιάδες άδειες θήρας σε όλη τη χώρα, ζητώντας την ενίσχυση των κυνηγετικών οργανώσεων, για τη στήριξη και απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Πάγιο αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας αποτελεί η ενίσχυση της Θηροφυλακής μέσα από το «Πράσινο Ταμείο».

Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουργό, να υπογραφεί η νέα Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο θήρας το συντομότερο δυνατό, ώστε να δοθεί το περιθώριο στις κυνηγετικές οργανώσεις, να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη συζήτηση επίσης, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ έθεσε υπόψιν του κ. Υφυπουργού και το αίτημα επανεξέτασης του περιεχομένου του Σχεδίου Νόμου για τα «ζώα συντροφιάς», σε σχέση τουλάχιστον με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προβλέπουν πέραν των άλλων και την  υποχρεωτική στείρωση και των κυνηγετικών σκύλων. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία έχει ήδη διατυπώσει τις ενστάσεις της στους καθ΄ ύλην αρμόδιους, αλλά αναμένει και την ανάρτηση του Σχεδίου σε δημόσια διαβούλευση, όπου και θα τοποθετηθεί επισήμως.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της Ε’ ΚΟΗ επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν και δεσμεύτηκε πως σύντομα θα μας ενημερώσει για τις θέσεις του υπουργείου.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό κ. Αμυρά για την άριστη συνεργασία μέχρι σήμερα και για τη διάθεσή του, να συμβάλλει στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του, στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια στο σύνολό της, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα και περίτρανα από τις ενέργειες του κ. Αμυρά στην θετική εξέλιξη της παράτασης των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Συλλόγων μέχρι 31-12-2021.In this article

Join the Conversation