BINTEO: Η παρουσίαση του προγράμματος επιδότησης επιχειρηματικών δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2

Απο το ΠΕΣΗ

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) ενημερώνει ότι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με θέμα: «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Π.Ε.Σ. Ηπείρου και συγκεκριμένα: ο κος Αλέξανδρος Πάσχος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Π.Ε.Σ.Η., ο κος Ιωάννης Γκολομάζος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας, ο κος Δημήτριος Δημητρίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο κος Ιωάννης Μπούρης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Ο Κεντρικός Ομιλητής κος Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και στελέχη της Γραμματείας ανέπτυξαν τα ακόλουθα θέματα, και με το πέρας της αρχικής παρουσίασης συζητήθηκαν απορίες και προβληματισμοί των συμμετεχόντων επιχειρηματιών κι εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργάνων Λογιστών φοροτεχνικών της Ηπείρου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν :
• Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας
• Διαδικασία Αίτησης
• Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ: http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:
Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.
Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.
Επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ ή της ενιαίας πύλης του Δημοσίου από τις 5 Απριλίου 2021 και μέχρι και την 9η Μαΐου 2021.

Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Π.Ε.Σ.Η. στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων της



In this article

Join the Conversation