To εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι νέοι και νέες, συνταξιούχοι, με σύνθημα
« τα κέρδη τους – οι νεκροί μας»!
«βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής» !

Απαντάμε αποφασιστικά στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – εργοδοσίας που επιδιώκουν ολοκληρωτικό ενταφιασμό των εναπομείναντων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

135 χρόνια από τον αιματοβαμμένο ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο τον Μάη του 1886 που στο επίκεντρο του είχε το αίτημα 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες πολιτιστικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες και 101 χρόνια από την κατάκτηση του στην χώρα μας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ., παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έβγαλε από τα συρτάρια της το έτοιμο από καιρό κατάπτυστο νομοσχέδιο με το οποίο και τυπικά πλέον καταργεί το 8ωρο και δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία να μας επιβάλλει 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετες αμοιβές.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, ότι δήθεν με τον νέο νόμο βγαίνουμε εξ ίσου κερδισμένοι εργαζόμενοι και εργοδότες και αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι νομοθετώντας το 10ωρο προστατεύει! το 8ωρο και πρέπει κιόλας οι εργαζόμενοι να την ευγνωμονούμε!

Πρόκληση αποτελεί επίσης η στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ενώ εδώ και 13 μήνες έλαμψε δια της απουσίας της από την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων, εμφανίστηκε παραμονές της εργατικής πρωτομαγιάς καλώντας μας σε διάλογο με την κυβέρνηση. Μάλιστα σαν λαγός έτρεξε να προλάβει την Υπουργική απόφαση και να ορίσει την Τρίτη μέρα του Πάσχα τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμβάλλοντας έτσι στο μέγιστο βαθμό στον εκφυλισμό της. Εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο, δηλαδή τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που προϋποθέτει το τσάκισμα των όποιων εναπομείναντων Εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι υπόθεση των εργατών και των Συνδικάτων τους και όχι των Κυβερνήσεων, των εργοδοτών και των εργατοπατέρων!

Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο της παγκόσμιας Εργατικής Τάξης , σηματοδοτεί τον αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συναδέλφισες – οι, έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα τα τελευταία 20 χρόνια από τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις Κυβερνήσεις, πάντα με τις πλάτες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, στο όνομα του εκσυγχρονισμού για να καταλαβαίνουμε ότι η 10ωρη δουλειά, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο στο όνομα της «ευελιξίας», η καθιέρωση της τηλεργασίας, όχι μόνο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι, αλλά αποτελούν εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όταν μάλιστα συνοδεύονται από ακόμα περισσότερους περιορισμούς στα Δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς και μ΄αυτό το περιεχόμενο καλούμαστε όλοι και όλες στις εορταστικές εκδηλώσεις, στις Απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου και στην Απεργιακή συγκέντρωση την Πεμπτη 6 Μάη ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Σ΄αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, καλεί τα Σωματεία, τους Εργατοϋπάλλήλους του νομού, σε ανοιχτή Σύσκεψη στα Πλατάνια, την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 6.00 το απόγευμα.In this article

Join the Conversation