Εκδήλωση για την Eργατική Πρωτομαγιά στη Παραμυθιά

Την Τετάρτη 5 Μάϊου από το εργατικό κέντρο

Η προετοιμασία της απεργίας της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και συνολικά η απάντηση του εργατικού κινήματος στη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο ανοικτής σύσκεψης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στα Πλατάνια στην Ηγουμενίτσα.

Στην εισήγηση της σύσκεψης ο Σωτήρης Γκίκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, τόνισε ότι αποτελούν αιτία πολέμου για την εργατική τάξη το σχέδιο της κυβέρνησης για 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία, με το ταυτόχρονο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από την Ε. Ντάση, μέλος του ΔΣ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, άνεργης απολυμένης, που αναφέρθηκε στο εργασιακό καθεστώς των super market, τον Θ. Παπαγιάννη που μετέφερε τον χαιρετισμό του ΔΣ του Σωματείου Ιχθυοκαλλιεργειών και την πείρα από την πρόσφατη κινητοποίηση που οργάνωσαν το Σωματείο, η Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο ΚΘ στον χώρο και είχε αποτέλεσμα την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου συνδικαλιστή.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Γ. Δημητρίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γ. Μπούργος.

Απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του νομού να πάρουν μέρος:

  • Στην εκδήλωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 5 Μάη στην Παραμυθιά.
  • Στην κεντρική απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής» καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν απεργιακές αποφάσεις στις 6 Μάη και να ετοιμάζονται με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συνεδριάσεις ΔΣ και αποφάσεις για απεργία ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης.



In this article

Join the Conversation