Υπουργός Πολιτισμού | Οι παρεμβάσεις στο Σούλι καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας, ο σχεδιασμός όμως δεν αλλάζει

Δήλωση

Ειδική αναφορά στην ανάδειξη του Σουλίου, στο πλαίσιο και των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης έκανε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσιάζοντας τα έργα των πολιτιστικών διαδρομών.

Η Υπουργός Παιδείας αναγνώρισε ότι τα έργα που είχαν αποφασιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας, ο σχεδιασμός όμως δεν αλλάζει.

«Λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχαμε αποφασίσει η Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να παρέμβει ουσιαστικά στο Σούλι, καθώς η σχέση του με την Επανάσταση του ’21 και με όλα όσα προηγήθηκαν της Επανάστασης είναι πάρα πολύ σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα από ιστορική άποψη. Με την πανδημία τα πράγματα πήγαν πίσω, παρόλα αυτά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, κυρίως όμως η Περιφέρεια, κάνει όλα τα πρόδρομα έργα για να μας επιτρέψει την παρέμβαση στο σημαντικότερο και εξέχον μνημείο που είναι το Κάστρο. Η Περιφέρεια, για παράδειγμα, ολοκληρώνει την πρόσβαση στο Κάστρο, με δικά της κονδύλια και με δικές της μελέτες, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκατάσταση του Κάστρου και η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου» ανέφερεIn this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!