ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας | Ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του λαού της Παλαιστίνης και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση...

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ κατά αμάχων και παιδιών του λαού της Παλαιστίνης και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται για ακόμα μία φορά.

Καλούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Απαιτούμε:
Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.
Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Την άμεση άρση του αποκλεισμού των παλαιστινιακών εδαφών.
Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.
Να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και του Ισραήλ.In this article

Join the Conversation