Ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και εργαζόμενων την Τρίτη απο το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν δυναμικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους εργάτες των Ιχθυοκαλλιεργειών της μονάδας Νηρέα που αψηφώντας το φόβο και την τρομοκρατία και συμμετείχαν καθολικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και οργανωμένα μετά την επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στο νομό μας, την πάλη μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο- έκτρωμα, που ξεχαρβαλώνει ό, τι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά δικαιώματα. Η παρουσίασή του την Τετάρτη από τον Υπουργό «των Βιομηχάνων» κ.Χατζηδάκη ήταν πραγματικά ένα «πολεμικό ανακοινωθέν» εναντίον των εργαζομένων. Οι διατάξεις του είναι ακόμη χειρότερες τελικά από όσα είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει:

• κατάργηση του 8ωρου με καθιέρωση της 10ωρης εργασίας που θα επιβάλλεται από τον εργοδότη με ατομική σύμβαση.
• εκτόξευση των υπερωριών.
• διευρυμένη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, της μόνης ελεύθερης μέρας για την εργατική οικογένεια.
• απελευθέρωση των απολύσεων αφού ουσιαστικά δίνεται με τη βούλα η «ελευθερία» στην εργοδοσία όχι μόνο να βάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει όσο και όπως θέλει αλλά και να τον πετάει όποτε θέλει
• κατάργηση του Σώματος Επιθεωρήσεως Εργασίας.
• αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τηλεργασία η οποία ουσιαστικά σβήνει τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
• κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αξιοποιώντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και δημιουργώντας νέα εμπόδια στην απεργία, το πραγματικό όπλο διεκδίκησης του εργαζόμενου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ) και τους αντεργατικούς και απεργοκτόνους νόμους τους και βγάζει από τα συρτάρια το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο. Όσο και να προσπαθεί με εύηχους χαρακτηρισμούς να το εξωραΐσει, η αλήθεια είναι μία:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Ήδη την πρώτη άμεση απάντηση την έδωσαν τα ταξικά σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τετάρτη με μαχητική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Συνάδελφοι δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση κομμάτι της οποίας αποτελεί και η συνεχής εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας με το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και στο δικό μας λαό καθώς ξέρουμε καλά ότι τέτοιοι σχεδιασμοί και επιθέσεις σπέρνουν πολέμους, φτώχεια και θάνατο σε όλους τους λαούς. Είναι τρανταχτή απόδειξη του συνθήματος της Πρωτομαγιάτικης απεργίας: Τα κέρδη τους- οι νεκροί μας.

Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας οργανωμένη αντεπίθεση μέσα από τα σωματεία μας. Κλιμακώνοντας του αγώνα μας, μπαίνουμε μπροστά στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο. Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι.

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε την Τρίτη 18/05 και ώρα 19:00 στα Πλατάνια στην Ηγουμενίτσα σε ανοιχτή σύσκεψη σωματεία και εργαζόμενους για να οργανώσουμε την απεργιακή μας απάντηση και την συμμετοχή μας στο αντιιμπεριαλιστικό- αντιμονοπωλιακό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ηπείρου στη βάση του Ακτίου το Σάββατο 29/05.

In this article

Join the Conversation