Νεο αίτημα Πάσχου για την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου

Αξιότιμοι Κύριοι Επανερχόμαστε στο θέμα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου με αφορμή την επίσημη έναρξη της Τουριστικής Περιόδου στις 14 Μαΐου και την επικροτούμενη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού....

Αξιότιμοι Κύριοι

Επανερχόμαστε στο θέμα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου με αφορμή την επίσημη έναρξη της Τουριστικής Περιόδου στις 14 Μαΐου και την επικροτούμενη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών στον Νομό Θεσπρωτίας, όπου έχουν διενεργηθεί 15.162 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό επί του πληθυσμού 34,79%) και 10.940 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (με ποσοστό επί του πληθυσμού 25,1%) όπως προκύπτουν από το emvolio.gov.gr/vaccinationtracker, αποτελούν ενισχυτικό στοιχείο του αιτήματος μας.

Σύμφωνα με την απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 29925 (ΦΕΚ 1969/Β/14.05.2021) επήλθε χαλάρωση των μέτρων στους εν λειτουργία συνοριακούς σταθμούς, χωρίς να απαιτείται 14ήμερη καραντίνα για τους εισερχόμενους στην Χώρα, με απαραίτητη προϋπόθεση για μόνιμους κατοίκους Χωρών που δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις τις απόφασης, είτε την ολοκλήρωση του εμβολιασμού είτε το αρνητικό PCR test είτε τη βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης ισχύος δύο έως 9 μηνών.

Καθώς το Τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί το δεύτερο δυναμικό σημείο επαφής με την Αλβανία και το μοναδικό ουσιαστικό σημείο που φέρνει σε άμεση πρόσβαση τις παραθαλάσσιες περιοχές της Νότιας Αλβανίας με την Ελλάδα και την Θεσπρωτία, στηριζόμενοι στα ανωτέρω στοιχεία, αιτούμαστε την άμεση επαναλειτουργία του, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και στα υπόλοιπα χερσαία σημεία εισόδου στην Χώρα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αλέξανδρος Πάσχος

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!