Live webinar: Covid – Γονείς, παιδιά και διαχείριση της νέας πραγματικότητας | Από το ΚΞΓ Μουσελίμη

Την Τετάρτη 26.05 στις 17:30, με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, Ελένη Λιβανίου

Για συμμετοχή, ακολουθήστε τον σύνδεσμο

Η περίοδος πριν/μετά/επανάληψη των απαγορεύσεων και του εγκλεισμού, μας εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα.  Αφορούν πρωτόγνωρα συναισθήματα, και κάθετες αλλαγές στους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους. Η σχολική παρακολούθηση, απόδοση, αξιολόγηση και επένδυση διαφοροποιείται με τους νέους κανόνες και τις νέες συνθήκες εκπαίδευσης – άλλοτε υβριδικού τύπου  κι άλλοτε μόνο με τηλε-εκπαίδευση.

Αυτή η τηλε-παρουσίαση, απευθύνεται σε γονείς με στόχο να τους βοηθήσει να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τη νέα οικογενειακή καθημερινότητα με τις αλλαγές που επέφερε η πριν/μετά περίοδος του COVID-19. Θα προταθούν τρόποι για τον επαναπροσδιορισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, να αξιολογήσει ο κάθε γονιός το ρόλο του, να καταλάβει ο καθένας την αναγκαιότητα (περισσότερο από ποτέ) της στήριξης και συναισθηματικής πλαισίωσης των παιδιών του, και ειδικότερα των εφήβων.

Λιβανίου Ελένη:

Η Ελένη Λιβανίου είναι Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος με Διδακτορικό στη γνωστική και εκπαιδευτική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Sussex Αγγλίας. Το ερευνητικό της έργο είναι πάνω στο σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΕΠΥ), τη Δυσλεξία και τα Προβλήματα Συμπεριφοράς.

Από το 1995 είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών της Ειδικής Διαγνωστικής, Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας “Σπύρος Δοξιάδης” – στην Αθήνα.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας από το 1998, και ενεργό μέλος του Δ.Σ. της European Dyslexia Association από το 2009. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των άλλοτε ομαδικών κι άλλοτε ατομικών ερευνών της σε θέματα που αφορούν στις Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και στα Προβλήματα Συμπεριφοράς.

In this article

Join the Conversation