Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού για τον κοινωνικό-θεραπευτικό τουρισμό των συνταξιούχων.

Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

H ενωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για το αιτημα για συνάντηση συνταξιουχικών οργανώσεων με τον υπουργό Τουρισμού

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τον Κοινωνικό-Θεραπευτικό τουρισμό των συνταξιούχων. Η ΣΕΑ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις «παρακρατήσεις που γίνονται γι’ αυτό το σκοπό στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ», που σωρευτικά ξεπερνούν τα 40 εκ. ευρώ, και «πρέπει να τους αποδοθούν για το σκοπό αυτό».

Στο υπόμνημα (24.5.2021) πρός τον Χ. Θεοχάρη, το οποίο κοινοποιείται και στην υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, η ΣΕΑ αναφέρει τα εξής:

«κ. Υπουργέ,
Μέσα στις μεγάλες που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι την τελευταία δεκαετία περικοπές στο σύνολο των παροχών τους, είναι και οι πληρωμένες παροχές που αφορούν τα προγράμματα του κοινωνικού θεραπευτικού – τουρισμού, την λουτροθεραπεία κλπ.
Την περσινή χρονιά πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου σας καθώς και άλλους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, για τα ζητήματα του Κοινωνικού – Θεραπευτικού Τουρισμού των συνταξιούχων. Σε αυτή μας την συνάντηση μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, καταλήξαμε ότι το ζήτημα αυτό θα μελετηθεί από μεριάς του Υπουργείου και θα μας δοθούν συγκεκριμένα οι θέσεις σας. Όμως με τα προβλήματα της πανδημίας τα όποια προγράμματα εκπονήθηκαν από το υπουργείο δεν έγινε δυνατό να αξιοποιηθούν από τους συνταξιούχους. Επειδή ο καιρός των διακοπών και τα προγράμματα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματιών, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων καταρτίζονται, θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας για τον κοινωνικό – θεραπευτικό τουρισμό των συνταξιούχων, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτοί άμεσα στα προγράμματα αυτά.
Πέραν των άλλων, θέλουμε να σας κάνουμε για μια ακόμη φορά γνωστό ότι από τις παρακρατήσεις που γίνονται γι’ αυτό το σκοπό στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, φέτος έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό που ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια, χρήματα που πρέπει να τους αποδοθούν για το σκοπό αυτό».

In this article

Join the Conversation