Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας τίμησε τον Άγιο Δονάτο

.

Με δοξολογία και αρτοκλασία την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος

Εορτάστηκε και τιμήθηκε την Κυριακή, 6-6-2021 το πρωί, στον φιλόξενο και περικαλλή Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας Πατρών με λιτό τρόπο, αλλά με περίσσια θρησκευτική κατάνυξη, η μνήμη του προστάτη της Θεσπρωτίας Αγίου Δονάτου, με την παρουσία, παράλληλα, πιστών και μελών του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας.

Για τις ανάγκες του εορτασμού που διεξήχθη τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έγινε μεταφορά από το εξωκλήσι των Μυροφόρων Εγλυκάδας της εικόνας του Αγίου Δονάτου, που είναι προσφορά της Αρετής Καραμπίνα-Χασαποπούλου στη μνήμη του ανδρός της, αείμνηστου συμπατριώτη μας, Δονάτου Καραμπίνα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανηπειρωτικού.

Μετά την Θεία δοξολογία και την αρτοκλασία, ανεγνώσθη ο πανηγυρικός της ημέρας για τον βίο και τα θαύματα του Αγίου από την Μαντώ Κάτσιου, Έφορο ΠΠΗΚ του Συλλόγου από την Πλακωτή Σουλίου Θεσπρωτίας.

Και του χρόνου, με την ελπίδα να εορτάσουμε τη μνήμη του Αγίου χωρίς περιορισμούς, ευχήθηκαν τα μέλη του Πανηπειρωτικού που παρευρέθηκαν, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Χάιδας.

In this article

Join the Conversation