Το εργατικό κέντρο για την νέα απεργία της Τετάρτης

Ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους πανελλαδικά και στο νομό μας που απέργησαν και συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 10 Ιούνη!

Και στο νομό μας εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε το εργατικό κέντρο και στη μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Ηγουμενίτσας αψηφώντας κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και φόβου σε χώρους δουλειάς κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας!

Οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα έκαναν ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα κόντρα σε κάθε προσπάθεια παρουσίασής του ως “εκσυγχρονισμό” και “πρόοδο”(ΝΔ), κόντρα σε κάθε αισχρό δίλημμα περί θετικών οπτικών στα άρθρα του(ΣΥΡΙΖΑ) κόντρα στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που πίσω από τα συνθήματά της θέλει να κρύψει και την ουσία του νομοσχεδίου και ότι η ίδια είναι στις υπηρεσίες του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους έστειλαν ηχηρό μήνυμα καθιστώντας σαφές το βασικό αίτημα: Το νομοσχέδιο έκτρωμα να αποσυρθεί! Να πάει στα σκουπίδια!

Η επιτυχία άλλωστε της απεργίας φάνηκε και από την προσπάθεια αμέσως την ίδια μέρα κυβερνητικοί εκπρόσωποι να υποβαθμίσουν τη μαζική συμμετοχή παίζοντας με ποσοστά και αριθμούς!

Αυτό φοβούνται!!!Την οργανωμένη λαϊκή απάντηση, την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους!
Παίρνουμε ανάσα από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών και συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα απεργία στις 16 του Ιούνη!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας!
Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε νομιμοποιείται στη συνείδησή μας! Απορρίπτεται!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντεργατικό νομοσχέδιο και να παρθούν πίσω όλες οι αντεργατικές διατάξεις των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών!

· ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ
· ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

In this article

Join the Conversation