Δασικοί χάρτες και νόσος των Πλατάνων στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφυπουργόυ Περιβάλλοντος στον Αχέροντα +Φωτογραφίες

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα και τον δήμαρχο Σουλίου Γ. Καραγιάννη

Ευρεία σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού και τον Αντιπερειφερειάρχη καθώς και επίσκεψη στον Αχέροντα, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Επίκεντρο των συναντήσεων, ήταν οι δασικοί χάρτες.

Η αναθεώρηση των δασικών χαρτών, αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα, τόνισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και σημείωσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και πως στόχος είναι διαφύλαξη του δάσους σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίστουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα δοθούν λυσεις σε άλυτα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη βρέθηκε στον Αχέροντα όπου περπάτησε στο φαράγγι του  ποταμού, συνομίλησε με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αργ. 21 και πραγματοποίησε συνάντηση με τον φορέα διαχείρισης Αχέροντα Καλαμάτα, Κεκρυρας.

Σχετικά με τα πλατάνια, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως το Υπουργείο σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα πανελλήνιο project που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και σημείωσε πως οι σχετικές μελέτες θα εκπονηθουν άμεσα.
In this article

Join the Conversation