Τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές: Μία λίστα για να μην ξεχάσεις τίποτα

.

Επιτέλους καλοκαίρι! Έπειτα από μήνες δουλειάς και συνεχούς κούρασης, έχει φτάσει η δική σου στιγμή να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς! Η αλήθεια είναι ότι για τον καθένα μας η ξεκούραση και οι διακοπές σημαίνουν διαφορετικά πράγματα: άλλοι προτιμούν τη θάλασσα, άλλοι το βουνό, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ταξίδια σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο βήμα είναι κοινό και εξίσου σημαντικό: προετοιμασία βαλίτσας. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις συμβουλές για το τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές, όπου κι αν είναι αυτές!

Τι πράγματα χρειάζεσαι για τις διακοπές;

Οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν καλά τι πρέπει να παίρνουν μαζί τους κάθε φορά που ξεκινούν ένα νέο ταξίδι. Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική για να μην επικρατεί πανικός και άγχος της τελευταίας στιγμής και πολύ χρήσιμες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι checklists.  Συμβουλή: επίλεξε μέρος διακοπών, κάνε οικονομία και προετοίμασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Διώξε από πάνω σου όσα περισσότερα βάρη γίνεται και επικεντρώσου στον σχεδιασμό του ταξιδιού. Μπορείς για παράδειγμα να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια από το Travel Time, για να γλιτώσεις χρόνο και ενέργεια και να μην αγχωθείς και με αυτό το κομμάτι. Κατά τον προγραμματισμό, φρόντισε να υπολογίσεις πόσα άτομα ταξιδεύουν. Αν σχεδιάζεις ατομικές διακοπές, τότε θα χρειαστείς πολύ λιγότερα πράγματα σε σχέση με τις οικογενειακές διακοπές, για τις οποίες θα χρειαστεί να συσκευάζεις αρκετές ώρες.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με πράγματα που θα χρειαστείς όποιος κι αν είναι ο προορισμός και η παρέα σου!

1. Προϊόντα ατομικής υγιεινής

Είναι το Νο 1 της λίστας, αν και πολλές φορές ξεχνάμε πολλά από αυτά. Τα πιο βασικά που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι τα εξής: σαμπουάν, σαπούνι, αφρόλουτρο, οδοντιατρικά προϊόντα, αποσμητικό, πετσέτα, χτένα, άρωμα, υγρά και στεγνά μαντηλάκια.

2. Καλλυντικά & αξεσουάρ

Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες. Ο καθένας έχει τα δικά του προϊόντα περιποίησης και καλλωπισμού, μια γυναίκα χρειάζεται τη μάσκαρα ή την ενυδατική της για να περιποιηθεί, ενώ ένας άνδρας τον αφρό ξυρίσματος και τη λοσιόν του. Το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ. Συμβουλή: είναι πολύ σημαντικό να οργανώσεις καλά αυτά τα πράγματα και να τα διατηρήσεις προστατευμένα καθόλη τη διάρκεια. Τακτοποίησε σε ένα ή δύο νεσεσέρ τα καλλυντικά σου και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα αξεσουάρ και τα κοσμήματα. Ειδικά αν έχεις κοσμήματα καλής ποιότητας μαζί σου, όπως είναι, για παράδειγμα, τα χειροποίητα κοσμήματα από ανακυκλωμένο γυαλί από το Minimis φύλαξε τα σε μια ειδική, ανθεκτική συσκευασία και φρόντισε να μην μπλεχτούν.

3. Κιτ πρώτων βοηθειών ταξιδιού

Απαραίτητο σε κάθε περίπτωση και για κάθε τύπο διακοπών. Με ένα κιτ πρώτων βοηθειών θα αισθάνεσαι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν, δίχως πανικό και χωρίς να χαλάσει η διάθεση. Πάρε μαζί σου αντισηπτικά, αντιαλλεργικά, αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων, αναλγητικά, αντιβιοτικά, καθώς και φάρμακα για δυσπεψία και, φυσικά, φάρμακα για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

4. Ρούχα

Εκτός από αυτά που θες, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μια επιπλέον αλλαξιά αλλά και ένα συνολάκι σε περίπτωση που κάνει περισσότερο κρύο απ’ όσο υπολόγιζες.

5. Ένα προσωπικό σημειωματάριο

Σαν ένα μικρό ημερολόγιο, για να καταγράψεις τις πιο σημαντικές και αγαπημένες σου στιγμές και να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου σε χαρτί. Μην ξεχάσεις να πάρεις και στυλό!

6. Την καλή σου διάθεση!

Αφήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος. Μην ξεχάσεις να πάρεις την καλή σου διάθεση και το χαμόγελό σου. Απόλαυσε κάθε στιγμή και μην αφήσεις μικροπράγματα να επισκιάσουν τις όμορφες στιγμές. Ζήσε κάθε μέρα!



In this article

Join the Conversation