Κάλεσμα του εργατικού κέντρου σε σύσκεψη σωματείων της Θεσπρωτίας

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ παραλαμβάνοντας το τιμόνι του οδοστρωτήρα, πριν δύο χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την κατεδάφιση όποιων εναπομεινάντων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και εν μέσω ενός τρίτου κύματος της πανδημίας που εξελίσσεται σε γάγγραινα, με αποκλειστική ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια και τροπολογίες (κατάργηση του 8ωρου με επιβολή 10-12ωρης εργασίας, νομοσχέδιο για την παιδεία ορθώνοντας ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς και εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας, πλήρης ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τζογάρισμα των αποθεματικών και εισφορών μας στο χρηματιστήριο, υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς για να κρύψει και να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και πολλά άλλα).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι τον Ιούνιο κορυφώθηκε και έκλεισε ένας κύκλος έντονης δράσης των Σωματείων μας σε συντονισμό με τα σωματεία τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες όλης της χώρας.

Ο νόμος για το οκτάωρο πέρασε όμως τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα. Όλα θα κριθούν μέσα στους χώρους δουλειάς. Εκεί θα δείξει αν οι νόμοι τους θα γίνουν ο εφιάλτης μας ή θα παραμείνουν στα χαρτιά.

Είναι σημαντικό κάτω από συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα και κάθε πτυχής της ζωής μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να δίνουμε το μήνυμα ότι η ελπίδα, η προοπτική και η διέξοδος μπορούν να γεννηθούν μέσα από τους αγώνες, εκεί που τα ταξικά σωματεία δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να ανασυνταχθεί το λαϊκό εργατικό κίνημα και να περάσει στην αντεπίθεση.

Αγώνες με κριτήριο την ολόπλευρη ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών που δεν χωράνε στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεών τους.

Προκαλεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του όταν εν μέσω επέλασης της ακρίβειας, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, βγαίνουν στα κανάλια και πανηγυρίζουν γιατί λέει η μεγαλοψυχία τους, επέτρεψε αύξηση 2% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Ένα είναι βέβαιο συνάδελφοι ότι όλα κερδίζονται με τους αγώνες. Αυτό μας διδάσκει η μακρόχρονη ιστορία του λαϊκού εργατικού κινήματος. Έχουμε μπροστά μας έτσι κι αλλιώς ένα νέο εργασιακό τοπίο με το οποίο θα χρειαστεί και πρέπει να συγκρουστούμε.

Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όσους αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σταματημό αν εμείς δεν κάνουμε κάτι, να παρευρεθούν στη Σύσκεψη των Σωματείων της δύναμης του εργατικού κέντρου την Παρασκευή 30 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του εργατικού κέντρου όπου θα συζητήσουμε για όλα αυτά, να ακούσουμε πέρα από την προπαγάνδα της κυβέρνησης τη φέρνουν στη ζωή μας τα νέα μέτρα, να πούμε τις σκέψεις μας, τις απόψεις μας, να γνωριστούμε καλύτερα, να οργανώσουμε τη δράση μας.In this article

Join the Conversation