Πώς να επιλέξεις τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος ;

.

Έχεις παρατηρήσει πως ο λογαριασμός του ηλεκτρικού σου ρεύματος είναι «παραφουσκωμένος» ; Θα ήθελες αν ήταν δυνατό το ποσό να μειωθεί ; Αν ναι, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποια κριτήρια πρέπει να λάβεις υπόψη πριν την αλλαγή του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέτρησε την κατανάλωση σου

Προτού ψάξεις και μιλήσεις με διαφορετικούς παρόχους καλό είναι να μετρήσεις ή να υπολογίσεις τουλάχιστον στο περίπου την ετήσια κατανάλωση σου σε kwh . Δηλαδή άθροισε τους 4μηνιαίους λογαριασμούς σου ώστε να κατανοήσεις ποιο είναι το προφίλ και οι ανάγκες σου σε νούμερα και ύστερα να ζητήσεις την προσφορά από την εταιρεία.

Budget, budget, budget!!

Σε όλες τις έρευνες αγοράς σου καλό είναι να θέτεις ένα συγκεκριμένο όριο στο ποσό που θα διαθέσεις. Αυτό ισχύει και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σίγουρα θα έχεις ήδη ένα ποσό στο νου με βάση τα χρήματα που διέθετες στον προηγούμενο σου πάροχο αλλά αυτό το ποσό σίγουρα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις παροχές που προσφέρονται. Φυσικά μπορείς να βρεις παρόχους με καλές ευκαιρίες όπως είναι η revma energy. Εκεί θα βρεις  το φθηνότερο ρεύμα από την NRG που σου προσφέρει χαμηλές και σταθερές χρεώσεις όλο το 24ωρο.

Ενημερώσου και σύγκρινε

Κάνε την αναζήτηση σου στο διαδίκτυο ή τηλεφωνικά και μάθε την τιμή κιλοβατώρας για διαφορετικούς παρόχους. Στην συνέχεια πάρε τα στοιχεία που συγκέντρωσες και σύγκρινε τα με τα κόστη του τωρινού σου παρόχου για να δεις αν σε συμφέρει να αλλάξεις πάροχο, και αυτό θα το δεις αν είσαι σωστά ενημερωμένος και ξέρεις τα δικαιώματα σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς κάποιες φορές οι ενημερώσεις μπορούν να γίνουν μη διαχειρίσιμες και οι προωθητές προσφορών να σε χειριστούν έτσι που να σε κάνουν να φαντάζεσαι πως όσα λένε είναι ιδανικά. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό ;  Είναι η  «μελωδία στα αυτιά» των ενηλίκων.

Πρόσεχε την ΟΤΣ

Με τον όρο ΟΤΣ αναφέρεται η οριακή τιμή συστήματος η οποία αφορά την τιμή χονδρικής που οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν λοιπόν αυτή η τιμή υπερβεί τα όρια τιμών που αναγράφονται στη σύμβαση ο πάροχος θα προχωρήσει σε επιβάρυνση του καταναλωτή ενώ αν είναι κάτω από το όριο θα πιστώσει τον καταναλωτή. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζει το ποσό του λογαριασμού σου.

In this article

Join the Conversation