Τίμησαν τα θύματα των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων στη Μίχλα Παραμυθιάς +Φωτογραφίες

Σε λιτή, αλλά συγκινητική εκδήλωση για τους 15 εκτελεσθέντες

Η ιστορία δεν σβήνει, ούτε λησμονιέται και οι συνέπειες της Κατοχής δεν ξεχνιούνται, ήταν το μήνυμα από τη λιτή, αλλά συγκινητική εκδήλωση για τους 15 εκτελεσθέντες της Μίχλας ανάμεσά τους και βρέφος ενός χρόνου, που πραγματοποιηθηκε το πρωί τη Κυριακής!

Στο τρισάγιο στο καλλιμάρμαρο μνημείο, επί της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, στο συνοικισμό Βαρδακώστα μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο δήμαρχος Σουλίου Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, εκπρόσωποι του Α.Τ. Παραμυθιάς, της κοινότητας και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

“Τα 15 άτομα, τα περισσότερα μικρής και νεαρής ηλικίας, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, σε αντίποινα της ολοσχερούς καταστροφής του στρατιωτικού φυλακίου Μενίνας από τους αντάρτες του ΕΔΕΣ στις 18 Αυγούστου του 1944. Είμαστε εδώ για να τους τιμήσουμε και να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη που αν και επώδυνη, είναι διδακτική” ανέφερε σε σχόλιο του ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.




In this article

Join the Conversation