To εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τις φωτιές

Ανακοίνωση

Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει; Ποιος! Ο Λαός!

Εργαζόμενες – οι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,

Το τελευταίο δεκαήμερο, ο λαός μας έζησε και συνεχίζει να ζει στα αποκαΐδια της πύρινης λαίλαπας που σάρωσε πάνω από 1.150.000 στρέμματα, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη, εκατοντάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τις δουλειές τους, έμειναν στον δρόμο, με κίνδυνο της ζωής τους παρατημένοι και αβοήθητοι από το κράτος, έδωσαν παλικαρίσια την μάχη για να μπορέσουν να σώζουν ότι σώζεται.

Το ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, όπως με περίσσιο θράσος περηφανεύεται ο πρωθυπουργός, σε καμιά περίπτωση δεν ξεπλένει τις εγκληματικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων.

Τόσο η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της πανδημίας του κορωνοϊού , που αυτές τις μέρες αναζωπυρώνεται μαζί με τις φωτιές, εξ αιτίας των ανύπαρκτων ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης τους εκ μέρους της κυβέρνησης, αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την γύμνια του κρατικού μηχανισμού, όταν πρόκειται για την προστασία του λαού και την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται όμως και άλλη μια μεγάλη αλήθεια. Ότι: μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.!

Στο σλόγκαν της κυβέρνησης « τρέξτε να σωθείτε» οι βιοπαλαιστές της Εύβοιας και των άλλων περιοχών, βλέποντας την γύμνια του κρατικού μηχανισμού, απάντησαν μένοντας στα χωριά τους παλεύοντας με τις φλόγες για να σώσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

Συναδέλφισες – οι, σε αυτούς τους ανθρώπους εκτός από τον θαυμασμό μας αξίζει και η αμέριστη και ολόπλευρη συμπαράσταση μας.
Τα Μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους πληγέντες ανά την Ελλάδα από τις πυρκαγιές απαιτούμε:
Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων, 100 % αποζημίωση – όχι στα μέτρα κοροϊδία της κυβέρνησης.
Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους την χρειάζονται.
Να μην λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Καταβολή των μισθών των εργαζομένων, καμία βλαπτική μεταβολή στην δουλειά τους.
Μέτρα εδώ και τώρα σε όλη τη χώρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.

Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλο το Θεσπρωτικό λαό να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και από το υστέρημα τους να διαθέσουν ότι ο καθένας μπορεί για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Νερά, αναψυκτικά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής, θα συλλέγονται καθημερινά από Δευτέρα 16 Αυγούστου έως το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρες 10 – 12 το πρωί και 7-9 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης την Πέμπτη 19 Αυγούστου και Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρες 7 – 9 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Επίσης στην Παραμυθιά Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη ώρες 10-12 το πρωί μπροστά στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Βούλγαρη.

Κανένας μόνος του, καμία μόνη της!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η Διοίκηση του ΕΚΘ
14 -08 – 2021

Τηλ. επικοινωνίας: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 6973337156,6986933660 – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: 6974146114



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!