Μιχαέλα Λάκη | Νίκησε το No.26 του κόσμου στην πρώτη της διοργάνωση 25.000 δολαρίων

Στη Σερβία

Η Μιχαέλα Λάκη αντιμετώπισε την πολύ έμπειρη και άλλοτε No.26 του κόσμου Tamira Paszek στο ντεμπούτο της σε μια διοργάνωση 25.000 δολαρίων και κατάφερε να την κερδίσει στο super tie-break και να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

Η Μιχαέλα επικράτησε της Paszek με 6-1, 2-6, 10-2 στην πρεμιέρα της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Vrnjacka Banja στη Σερβία και μπήκε στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και μια πολύ καλή νίκη για τη 16χρονη αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, που πρόσφατα αναδείχθηκε νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στον Ο.Α. Αθηνών.

Αυτή ήταν η πρώτη της εμφάνιση σε τουρνουά 25.000 δολαρίων και αντιμετώπισε την πολύ έμπειρη Paszek, στα 30 της πια, που όμως τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Παλιότερα η 30χρονη Αυστριακή είχε φτάσει έως το Νο.26 του κόσμου και είχε προκριθεί στα προημιτελικά του Wimbledon 2 φορές, καθώς και στον 4ο γύρο του US Open, ενώ έχει κερδίσει και 3 τίτλους στο WTA Tour. Όμως είχε κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς που την άφησαν αρκετό καιρό εκτός δράσης από το 2014 και έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στα τουρνουά της ITF και τώρα βρίσκεται στο Νο.1057 του κόσμου.

Η Μιχαέλα θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στον τελευταίο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Σερβίας, απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλη, την 20χρονη Funa Kozaki από την Ιαπωνία, που είναι στο Νο.6 του ταμπλό.



In this article

Join the Conversation