Μήνυμα Μάριου Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης και ανώμαλης πορείας προς την επίτευξη του στόχου σας στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία και η γενικότερη αβεβαιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με οδηγό τη γνώση, την ευθύνη και την αισιοδοξία ανοίγετε τα φτερά σας στην ενήλικη ζωή σας και το μέλλον.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν δίπλα στους μαθητές, αλλά και τους γονείς τους που στάθηκαν δίπλα τους υπομονετικά και υποστηρικτικά.

Πολλά συγχαρητήρια, όμως, και σε όλες και όλους εκείνους που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να εισαχθούν σε κάποια Σχολή. Έπειτα από την «έμπνευση» της Κυβέρνησης να εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θέσπισε μεσούσης της πανδημίας και άφησε 40.000 υποψηφίους εκτός, πολλοί από εσάς ίσως αισθάνεστε ότι βρίσκεστε αντιμέτωποι με αδιέξοδα και μεγάλα ερωτηματικά για την πορεία σας από εδώ και πέρα.

Μην το βάζετε κάτω και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Με επιμονή, προσήλωση και δουλειά θα δημιουργήσετε το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην πραγμάτωση του στόχου σας. Ακόμα και αν δεν έχετε έναν πατέρα που θα σας «τακτοποιήσει» στο Yale, ακόμα και αν τα ιδιωτικά κολλέγια δείχνουν να είναι μονόδρομος, μην εγκαταλείπετε το στόχο σας να περάσετε στη Σχολή που επιθυμείτε.

Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία έμειναν εκτός Πανεπιστημίου λόγω ΕΒΕ μπορεί να είναι ακόμα ένα χτύπημα στη Δημόσια Παιδεία που φιλοδοξεί να ανοίξει μια χρυσή σελίδα για τα ιδιωτικά κολλέγια και εκπαιδευτήρια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι η Δημόσια Παιδεία ήταν, είναι και θα παραμείνει πυρηνικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας και κοιτίδα αστείρευτου ταλέντου που καταξιώνεται και αναγνωρίζεται εγχώρια και στο εξωτερικό.

Συνεχίστε, προχωρήστε και προσπεράστε όλους εκείνους που βάζουν προσχώματα στο δρόμο σας. Η ζωή είναι όλη μπροστά σας.In this article

Join the Conversation