Τμήματα με μ/ο 24 μαθητές στο δήμο Σουλίου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ.

Πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο για ψήφισμα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση, για το γεγονός ότι μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Για να μην ζήσουμε ένα νέο πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και δια ζώσης λειτουργία τους:

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ και χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.
• Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.
• Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
• Να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
• Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
• Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
• Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Ειδικά για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 30% (των τμημάτων γενικής παιδείας) θα λειτουργήσει με μέσο όρο 24 μαθητών.

Καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας να προβούν στην αραίωση των συγκεκριμένων τμημάτων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!