Τοπικό ΚΙΝΑΛ | Απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης ΜΜΕ από τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΗΓ

Ανακοίνωση

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο διορισμένος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., επιχείρησε να απαγορεύσει την είσοδο στον εκδότη της εφημερίδας «Τιτάνη» και διαχειριστή της ιστοσελίδας thespro.gr κ. Βαγγέλη Αναστασίου, στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΟΛΗΓ ΑΕ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Ηγουμενίτσα, με θέμα τη διαχείριση λιμένων. Επισημαίνεται ότι το συνέδριο μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα, βάσει της ανοικτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει η ΟΛΗΓ ΑΕ, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Επειδή δε οι εισηγήσεις αφορούσαν και την περιοχή μας, ήταν φυσικό οι εργασίες του συνεδρίου να προσελκύσουν την προσοχή των εκπροσώπων του τοπικού τύπου, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΛΗΓ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να επιδιωχθεί ή όσο το δυνατό μεγαλύτερη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου, ‘ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ενημέρωση του κοινού.

Αντ΄ αυτού είδαμε μια απαράδεκτη προσπάθεια αποκλεισμού των συγκεκριμένων ΜΜΕ, επειδή οι υπεύθυνοί τους, ασκώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα αποτελεσματικά διατυπώνουν τεκμηριωμένη κριτική, που μάλλον ενοχλεί την Διοίκηση της ΟΛΗΓ. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. που αναδεικνύει αυταρχισμό, ιδιοκτησιακή αντίληψη του κράτους και συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση στην ελευθερία του τύπου.

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να αποδοκιμάσει άμεσα και δημόσια την ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ, ενός οργανισμού που τελεί υπό την εποπτεία του εν λόγω Υπουργείου. Καλούμε επίσης και τον Κυβερνητικό Βουλευτή να λάβει σαφή θέση για το θλιβερό αυτό περιστατικό.

Αν δεν το κάνουν, στην πραγματικότητα στηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τις ενέργειες του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε., που αποτελούν απόπειρα εκβιασμού και φίμωσης του τύπου, αλλά και συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για σοβαρά και φλέγοντα θέματα.



In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!