Να μην πραγματοποιηθεί ο Λάμποβος, ζητάει ο ιατρικός σύλλογος Θεσπρωτίας

"Ρίσκο μιας «υγειονομικής βόμβας» που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, την δημόσια υγεία"

Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας αφουγκραζόμενο την γενικότερη ανησυχία των πολιτών αλλά και μελών του Συλλόγου μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου για την διενέργεια της εμποροπανήγυρης «Λάμποβος» στην πόλη της Παραμυθιάς συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική εικόνα του νομού Θεσπρωτίας σε συνδυασμό με το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις προβλέψεις επιστημόνων για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων πανελληνίως στο τέλος του μήνα αποφασίσαμε ότι οφείλουμε, ως Σύλλογος που μεταξύ των σκοπών του είναι η προβολή θέσεων και απόψεων για την δημόσια υγεία, να προειδοποιήσουμε ότι η διενέργεια της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα του νομού με απρόβλεπτες υγειονομικές συνέπειες.

Η συγκέντρωση σε έναν χώρο μεγάλου αριθμού εμπόρων από κάθε γωνιά της χώρας μαζί με τις οικογένειες ή τους υπαλλήλους τους σε συνδυασμό με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη αποτελούν πηγή συγχρωτισμού δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για την διασπορά του ιού που ακόμη και με την τήρηση των πιο σκληρών μέτρων θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί.

Κατανοούμε απόλυτα ότι για την πόλη της Παραμυθιάς, πέρα από παραδοσιακή εκδήλωση συνυφασμένη με την ιστορία της, το Λάμποβο είναι και μια τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ρίσκο μιας «υγειονομικής βόμβας» που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, την δημόσια υγεία.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει για την φετινή χρονιά την εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς ακολουθώντας το παράδειγμα του δήμου Άρτας και του δήμου Ζίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και τα μέλη του είναι στην διάθεση των αρχών, των φορέων, και των πολιτών του νομού για ότι χρειαστεί και θεωρούμε ότι η άποψη μας πρέπει να ακούγεται για αποφάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία στα πλαίσια του κοινού αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Για το Δ. Σ. του Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πέτρος Οικονομίδης

Ο Γεν Γραμματέας
Νικόλαος Τάσιος



In this article

Join the Conversation