Συνάντηση Αλέκου Πάσχου με την πρέσβειρα της Ιταλίας

Συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στους δυναμικούς αναπτυξιακούς κλάδους της Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ιταλίας στην χώρα μας, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Πρεσβείας και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Θεσπρωτία.

Στη συνάντηση που είχε η Ιταλίδα διπλωμάτης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλέξανδρο Πάσχο συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στους δυναμικούς αναπτυξιακούς κλάδους της Θεσπρωτίας, στο ενδιαφέρον της Ιταλικής πλευράς για την κινητοποίηση του Ιταλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, τον τουρισμό και την περαιτέρω αμφίπλευρη ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών της περιοχής με την Ιταλία μέσω κοινών δράσεων.

Συζητήθηκε επίσης η θέση και παρουσία των Θεσπρωτικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην Ιταλία και αντιστρόφως και ο δυναμικός ρόλος του Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Ηγουμενίτσα, που φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Εκφράστηκε αμοιβαία, η προσδοκία για τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται το επόμενο διάστημα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η διάθεση αμφότερων των Υπηρεσιών προς τον κοινό σκοπό.

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος, σε μια ευγενική χειρονομία φιλοξενίας χάρισε στην Πρέσβειρα ασημένιο αναμνηστικό του λογοτύπου του Επιμελητηρίου και προωθητικό – ενημερωτικό υλικό της Θεσπρωτίας, συνοδευόμενο από τοπικά αγροτικά προϊόντα.



In this article

Join the Conversation